Binnenkijken bij

Liane en Rik

Binnenkijken bij Liane en Rik: een keuken vanaf het begin

In het mooie Friese dorpje Broek, vlakbij Joure, hebben Liane en Rik een prachtig nieuw huis laten bouwen. Een nieuwbouwhuis biedt een unieke kans om vanaf het allereerste begin actief bezig te zijn met het ontwerp en de inrichting van de keuken. Voor Liane en Rik was dit een bijzondere ervaring, waarbij ze met hulp van De Keukenkamer hun droomkeuken hebben gerealiseerd. Hieronder lees je meer over de ervaringen van Liane rondom dit project.

Een nieuwe keuken vanaf het begin ontwerpen

“Het was voor ons de eerste keer dat we samen een huis bouwden, dus het hele proces was al spannend op zich”, vertelt Liane enthousiast. “Het was echt heel mooi om vanaf het begin betrokken te zijn bij het ontwerpen van de keuken. Rik en ik hebben goed nagedacht over wat we wilden, waarna we op zoek zijn gegaan naar inspiratie. Via de tip van een vriendin kwamen we terecht bij De Keukenkamer, waar we hartelijk werden ontvangen”

De oriënterende fase

In hun nieuwe schuurwoning wilden Liane en Rik een keuken die niet alleen functioneel was, maar ook mooi zou integreren in de rest van het huis. Liane legt uit: “Vanaf het begin wisten we vrij duidelijk welke stijl we in het huis wilden. Het uiterlijk van de keuken was iets waar we wat langer over hebben nagedacht. We hebben veel rondgekeken op verschillende platformen en zijn ook in gesprek gegaan met Timo en Pina van De Keukenkamer. Het was een zoektocht naar wat we mooi vonden en wat bij ons en het huis zou passen.”

Een lichte moderne keuken die rust uitstraalt

Uiteindelijk heeft De Keukenkamer samen met Liane en Rik een functionele en moderne keuken ontworpen. “Het kookeiland is een geweldige plek om te werken en kijkt uit op het eetgedeelte en de tuin, wat een heel prettig en rustig gevoel geeft tijdens het koken. Het is heel makkelijk om rond het eiland te lopen. De keuken voelt open en ruimtelijk aan, precies zoals we hadden gehoopt.”

Het gebruik van houten elementen in de keuken zorgt voor een warme en gezellige sfeer. “We wilden de keuken wat minder zakelijk maken en met houten elementen hebben we dat kunnen bereiken”, vervolgt Liane. “Het keukenblad is wat lichter en contrasteert mooi met de iets donkere keukenkastjes. Ik word gelukkig van het totaalplaatje van de keuken omdat het zo mooi bij elkaar past. Het geeft ook een fijn ruimtelijk gevoel als je onder de vide staat te koken.”

De service van De Keukenkamer

“Tijdens het traject waren er enkele leveringsproblemen van materialen en apparaten aangezien we toen midden in de Coronacrisis zaten”, vertelt Liane. “Het team van De Keukenkamer heeft echter altijd hun uiterste best gedaan om oplossingen te vinden en met alternatieven te komen. We genieten elke dag van onze mooie en gebruiksvriendelijke keuken.”