Binnenkijken bij

Margreet en Sije

Binnenkijken bij Sije en Margreet: van oude hoekkeuken naar gezellige leefkeuken

Sije en zijn vrouw Margreet wilden hun 20-jaar-oude hoekkeuken verruilen voor een nieuwe hoogwaardige keuken. Het huis bestaat uit een voor- en een achterkamer, waarbij de keuken zich in de achterkamer bevindt. Ze vonden het belangrijk om deze ruimte om te toveren tot een gezellige plek, waar de keuken mooi in het interieur zou worden opgenomen. Lees hieronder hoe Sije vertelt over hoe dat proces is gegaan!

Hoe zijn jullie bij De Keukenkamer beland?

“We wilden geen gewone keuken zoals een IKEA-achtige optie”, begint Sije te vertellen, “maar we wilden iets bijzonders. We wisten nog niet heel goed wat we wilden of hoe we de keuken wilden indelen. Onze dochter is erg goed in styling en zij heeft ons aangeraden om een speciaalzaak in de hand te nemen. Daardoor hebben wij een afspraak gemaakt bij de Keukenkamer, waar we geholpen werden door Timo. Dat beviel eigenlijk zo goed dat we naar geen enkele andere keukenzaak meer zijn gegaan.”

Hoe zijn jullie geholpen door De Keukenkamer?

Timo luisterde aandachtig naar de wensen van Sije en Margreet en creëerde artist impressions, een soort driedimensionale modellen die een ruimtelijke en realistische impressie geven van hoe de nieuwe keuken eruit zou zien. “Die ruimtelijke invulling is zo belangrijk”, vertelt Sije. “We kwamen er door de tekeningen achter dat de opening iets groter gemaakt kon worden en dat een kookeiland goed zou passen in de ruimte.”

Een prachtige donkere keuken met een kunstwerk als werkblad

“We werden echt op reis genomen door De Keukenkamer”, aldus Sije. “Ze hebben een mooie showroom waarin je de mogelijkheden met eigen ogen kunt bekijken. Je merkt dat ze veel ervaring hebben en goed meedenken. Op hun aanraden zijn we nog onder begeleiding van Timo in de fabriek gaan kijken voor het keukenblad.”

“We hebben uiteindelijk gekozen voor een donkere zwarte keuken met een marmer-look werkblad. Dat werkblad ziet er echt uit als een kunstwerk. We hadden zonder de begeleiding zelf nooit over zo’n blad na hebben gedacht, maar het brengt zoveel rust en kwaliteit in onze keuken!”

Nieuwe indeling, meer ruimte

In eerste instantie dacht het stel dat ze ruimte zouden inleveren met de verbouwing van de keuken, maar niks bleek minder waar te zijn. Sije: “We hebben meer ruimte teruggekregen terwijl we een groter oppervlakte werkblad hebben. Dat vonden wij wel heel bijzonder! We hebben zoveel ruimte in de keuken en je kan met z’n tweeën makkelijk tegelijkertijd werken. Daaraan kun je de ervaring van De Keukenkamer goed zien.”

Een gezellige achterkamer: missie geslaagd!

“We zitten tegenwoordig heel vaak in de achterkamer”, vertelt Sije. “Dan zitten we met vrienden of familie aan de eettafel. Ook kijk je als je aan het koken bent uit op de landerijen door het raam. Het is een hele gezellige plek geworden waar we graag tijd doorbrengen.”

De service van De Keukenkamer

De persoonlijke en professionele service van De Keukenkamer maakte een blijvende indruk. Sije deelt: “Het zijn gewoon kunstenaars en meubelmakers in één. De plaatsing ging ook erg goed en het voelde heel vrijblijvend. Weinig verplichtingen, vriendelijk contact en ze hielden heel goed rekening met ons budget. Als kennissen op zoek zijn naar een nieuwe keuken dan raad ik ze altijd aan om bij De Keukenkamer te gaan kijken.”