Binnenkijken bij

Yvonne en Jan Gerhard

Moderne keuken met warme uitstraling in notenhout en zwart

Een combinatie van ‘gewaagde’ elementen en een warme uitstraling; dat zochten Yvonne en Jan Gerhard voor de keuken in hun nieuwe huis. Bij De Keukenkamer vonden ze precies dat: de warmte komt van het notenhout en het zwarte kookeiland en het goud geaderde werkblad brengt de spanning en levendigheid in het design.

De twee-onder-een-kapwoning is nieuw gebouwd. In het ontwerp was met de grote nis al voorgesorteerd op de plaats van de keuken en die keuze volgden Yvonne en Jan Gerhard graag. Ze hadden bovendien een goed beeld van de keuken die ze zochten. ‘We hadden anderhalf jaar eerder een keuken uitgezocht voor ons vorige huis. Die was zwart met een wit blad en dat vonden we achteraf iets te kil. We wilden nu een keuken met een warme uitstraling. Bij De Keukenkamer hebben we dat verder vormgegeven.’

Out-of-the-box keukendesign

Waarom De Keukenkamer? ‘De persoonlijke touch en de benaderbaarheid van het familiebedrijf dat De Keukenkamer is spraken ons aan. En Timo met name heeft ons erg geholpen, omdat hij out-of-the-box over je wensen en ideeën mee kan denken. Het was lastig om verlichting boven het eiland te realiseren, maar hij bedacht daar een mooie oplossing voor. Hij kwam bijvoorbeeld ook met het voorstel om een uitsparing in het eiland te maken in hetzelfde notenhout als de kasten.’

Keukenapparatuur

Jan Gerhard is een fanatiek thuiskok en had goede ervaringen met ovens van NEFF. Die kwamen er nu dan ook weer, mét warmhoudlade erbij. De grote Liebherr-koelkast heeft biofreshladen om het eten langer in vers te houden. Een vriezer zat aanvankelijk niet in het ontwerp, maar ze kozen – naast de vriezer in de bijkeuken – toch ook voor drie vrieslades in de keuken zelf. Veel comfort bieden verder de wijnklimaatkast, de BORA X Pure inductieplaat en de Quooker Cube, in de messing patina uitvoering die prachtig matcht met het werkblad.

Ze zijn buitengewoon content met het eindresultaat en kijken met plezier terug op de samenwerking met De Keukenkamer. ‘De lijnen zijn kort met zo’n familiebedrijf. Alles is goed verlopen en als er eens iets is, dan wordt het direct opgelost. De service écht fantastisch.