Binnenkijken bij

Dieuwke en Albert

Heerlijk samen genieten van grote leefkeuken

Een strakke, moderne keuken in een woonboerderij. Kan dat? Nou en of! Kijk maar eens naar deze grote leefkeuken bij Dieuwke en Albert thuis. Het is een geweldige ruimte geworden om in te werken en om samen te zijn met het gezin. De keuken vormt een mooi open geheel met de woonkamer.

De omtrek van de oude keuken is nog net zichtbaar: het muurtje naast de hoge kasten was voorheen een doorlopende muur die de keuken scheidde van de woonkamer. Door deze weg te halen werd de ruimte gevonden om de grote keuken te realiseren die er nu is. ‘We hadden dit idee in grote lijnen in gedachten’, kijkt Dieuwke terug. ‘We wilden een groene keuken met een groot kookeiland. Het werkblad was nog het grootste vraagteken. We zochten een wit blad, maar niet spierwit. Hier zit een heel subtiel grijs werkje in.’ Mooi aan het Hi-Macs keukenblad is dat het zelfs over het 4,20 meter brede kookeiland naadloos is. De inductieplaat van BORA valt mooi in het blad.

Het eiland is indrukwekkend groot, met veel plaats om aan te zitten. ‘Het is een super fijne plek, we zitten er veel. Met vier, vijf man heb je alle ruimte, maar zelfs als we met acht, negen mensen zijn vindt iedereen een plekje.’

Brede zwarte greeplijsten

Het moderne keukendesign komt volledig tot zijn recht in de hoge kasten. Fraai zijn de brede zwarte greeplijsten en de volmaakte symmetrie in de wand. De strakke lijnen en de greeploze kasten houden de uitstraling ingetogen. De keuken is verder ruim uitgerust met een oven, een combimagnetron, een grote koelkast en een grote vriezer, met in het midden een handige apothekerskast.

De Keukenkamer

‘De Keukenkamer is voor ons dichtbij’, vertelt Dieuwke. ‘We hebben nog wel een rondje langs verschillende winkels gemaakt, maar we vonden de keukens van De Keukenkamer ook het mooist. Bovendien had een vriendin van ons er al goede ervaringen mee. We zijn heel blij met onze keuken, en met het grote kookeiland in het bijzonder. Wat er zo fijn aan is: hoe groot het ook is, je hebt toch altijd alles bij de hand. Het werkt heerlijk, alles klopt.’