Binnenkijken bij

Nynke en Marc

Binnenkijken bij Nynke en Marc: een praktische en strakke zwarte leefkeuken

Nynke en Marc zijn tweeënhalf jaar geleden in hun nieuwe huis komen wonen en besloten al snel om het hele huis grondig te verbouwen. “Alles is hier onder handen genomen”, begint Nynke. De ruimte waar eerst een gastenverblijf en een keukentje waren, werd met behulp van De Keukenkamer omgetoverd tot een grote en strakke leefkeuken, precies zoals ze het voor ogen hadden.

Een ruime en praktische keuken

Bij het ontwerpen van de keuken hadden Nynke en Marc een paar duidelijke eisen. “Voor ons was het belangrijk dat er veel werkruimte zou zijn om lekker te koken. Een ander essentieel element was een tafel in de keuken, zodat we contact met elkaar kunnen hebben tijdens het koken”, vertelt Nynke. De keuken moest ook veel opbergruimte hebben. “Ze hebben een hele mooie wand gemaakt om zoveel mogelijk kastruimte te creëren. Hierdoor kunnen we alles netjes op te bergen en hebben we alles binnen handbereik. Timo van De Keukenkamer had twee ontwerpen gemaakt en die waren allebei prachtig. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het ontwerp dat zowel Timo als ons praktischer leek.”

Apparatuur die het koken leuk maakt

Wat betreft keukenapparatuur hadden Nynke en Marc ook duidelijke wensen. “Mijn man wilde heel graag een stoomoven. Daarnaast was het voor mij belangrijk om twee ovens te hebben. Uiteindelijk kozen we voor een combinatie van een stoomoven en een combimagnetron.” Een bijzondere toevoeging aan hun keuken is de wijnkoelkast, een wens die later in het ontwerpproces werd toegevoegd. “We zijn wijnliefhebbers, dus een wijnkoelkast was de kers op de taart”, deelt Nynke enthousiast. Nynke is ook erg blij met hun inductiekookplaat en het Bora afzuigsysteem. “De ruimtelijkheid boven het kookeiland en het gebruiksgemak zijn echt geweldig. Ik zou dat nooit meer anders willen.”

Strak en tijdloos design

Nynke wist vanaf het begin dat ze een zwarte keuken wilde. “Toen we in de showroom waren, zagen we verschillende soorten keukens en uiteindelijk vond mijn man het ook heel mooi”, zegt ze. De keuze viel op een zwarte, greeploze keuken die zowel tijdloos als strak is. “Het idee is dat we de keuken één keer goed doen. We wilden een tijdloze en strakke uitstraling en daar past deze keuken perfect bij.”

De ervaring met De Keukenkamer

Nynke en Marc kwamen bij De Keukenkamer terecht via een aanbeveling. Vanaf het eerste contact waren ze enthousiast over de samenwerking. Wat Nynke vooral waardeerde, was het eerlijke advies dat ze kregen. “Ze luisterden echt naar ons, maar gaven ook deskundig en realistisch advies.” Het resultaat is een strakke leefkeuken die de centrale plek in huis is geworden. “We zitten eigenlijk altijd in de keuken, ook met de kinderen. Het is een hele fijne ruimte.” Nynke sluit af door te zeggen: “Het hele proces is heel soepel verlopen en we zijn heel tevreden met het eindresultaat. We zouden De Keukenkamer aan iedereen aanbevelen.”