Binnenkijken bij

Mirjam en Piet Klaas

Een open witte keuken met veel werkruimte en een natuurlijke lichtinval

Mirjam en Piet Klaas wonen met hun drie kinderen in Dokkum. Ondanks dat ze hun huis al eerder hadden gerenoveerd, hebben ze bijna dertig jaar dezelfde keuken gehad. Ze wilden al een tijdje een nieuwe keuken maar de uitvoering liet nog even op zich wachten. Uiteindelijk zijn zij met hun keukenwens naar de Keukenkamer gestapt, waar zij zijn uitgekomen bij een prachtige open witte keuken.

Van een kleine keuken naar een gezinsgerichte leefruimte

“We hadden echt een hele kleine keuken,” vertelt Mirjam. “We hebben daarom voor onze nieuwe keuken allerlei verbouwingen gedaan. De studeerkamer hebben we een aantal jaren terug opengebroken en bij de keuken getrokken. Hierdoor werd het toen al een stuk ruimer. Helaas zaten we altijd met onze eettafel aan de straatkant en dat vond ik echt niet fijn. Uiteindelijk hebben we de eettafel naar de tuinkant en de keuken aan de straatkant verplaatst. Het huis is nu veel fijner ingericht waardoor we nu meer aan de tuinkant kunnen leven. Door deze verandering staat het gezin meer centraal.”

Alle ruimte voor gezelligheid

“We houden heel veel van koken en bakken. De nieuwe ovens helpen ons daar goed mee,” zegt Mirjam. “Ik kook graag samen met mijn kinderen. In onze oude keuken stonden we elkaar altijd in de weg maar dankzij het nieuwe ruime werkblad is dat nu verleden tijd. We gebruiken het keukenblad nu ook soms als tafel. Tijdens Kerst hebben we het keukeneiland bijvoorbeeld omgetoverd tot een buffet. Er is heel veel mogelijk.”

De nieuwe keuken is naast praktisch ook erg gezellig. Mirjam legt uit: “Het grootste voordeel is dat ik er nu tijdens het koken weer helemaal bij hoor. De open keuken zorgt ervoor dat ik altijd in contact sta met de rest van het gezin. Dat voelt gewoon heel fijn.”

Advies op maat

Voor Mirjam en Piet Klaas was de wijnkast een grote wens. Deze kast is op advies van de Keukenkamer aan de woonkant geplaatst, waardoor de wijn makkelijk kan worden uitgeserveerd als ze vrienden over de vloer hebben. “Het is echt een eye-catcher,” lacht Mirjam. “Ik word er altijd blij van als ik er vanuit de woonkamer naar kijk.”

Service van A tot Z

“De service van de Keukenkamer was perfect,” vertelt Mirjam. “Alles ging eigenlijk goed en ze stonden altijd voor ons klaar als we iets nodig hadden. Er was bijvoorbeeld bij de levering iets niet goed gegaan met het werkblad. Zij hebben er toen voor gezorgd dat er binnen de kortste keren een nieuw blad werd geplaatst. Ik weet zeker dat ze mij ook nu nog zouden helpen als ik ze zou opbellen met een probleem. Wij zijn erg tevreden.”