Binnenkijken bij

Tycho en Nicole

De greeploze keuken is parelgrijs

Deze moderne keuken heeft prachtig zijn plekje gevonden in de oudere woning van Nicole en Tycho. De nieuwe keuken combineert aan de ene kant van de kamer fraai met de bestaande monumentale (servies)kasten. De hoge wand met de keukenapparatuur aan de overzijde is subtiel verzonken en lijkt op het eerste gezicht een ‘gewone’ inbouwkast.

Die slimme inbouw versterkt het beeld van een echte leefkeuken, die Nicole en Tycho zo graag wilden realiseren bij hun verbouwing. Ze hadden daarvoor een concept-ontwerp uitgetekend dat ze voorlegden aan Sybe Visser van De Keukenkamer. ‘Gelukkig maar’, lacht Nicole. ‘Ik was ervan overtuigd dat we het op onze manier zouden doen, maar Sybe had een ander, beter idee. Hij stelde voor de hoge kasten in de andere muur in te bouwen. Ik had alles aan één kant bedacht, maar het ontwerp van Sybe geeft meer ruimte.’

‘Daardoor gebruiken we de bestaande kasten zoals we nu doen. In de ene bewaren we al ons servies. En Tycho heeft een grote passie voor koken; we kunnen alle apparatuur daarvoor kwijt in de tweede kast. Dat is ideaal.’

Greeploze keuken

De greeploze keuken is parelgrijs, een originele en elegante toonzetting voor de strakke, moderne Beckermann keuken. Het stevige werkblad is van keramiek – wit met een gemarmerde look. In het lange keukenblok hebben ze een Bora inductieplaat met geïntegreerde afzuiginstallatie, een Quooker en de vaatwasser. Koelkast, vriezer en stoomoven zitten in de inbouwkast aan de andere kant van het vertrek. Met een door De Keukenkamer op maat gemaakte plankenkast als onderbreking.

Ergonomisch geoptimaliseerd

‘Onze wens was een echte leefkeuken, zodat je niet meer apart staat te koken terwijl je gasten ergens anders zitten. Dat is gelukt. De Keukenkamer was ons getipt en we kregen er meteen een goed gevoel. We zijn blij met het hele plaatje dat Sybe voor ons ontworpen heeft. We hebben er zó veel plezier van.’ Zelfs in ergonomisch opzicht is de keuken geoptimaliseerd. Tycho is twee meter lang en daarop zijn de hoogte en diepte aangepast.