Binnenkijken bij

Pina en Sybe

Strakke, symmetrische, antraciete keuken

Ze hebben vele droomkeukens gerealiseerd voor klanten van De Keukenkamer; nu waren Pina en Sybe zelf aan de beurt. Hun eigen droomkeuken stelden ze samen met strakke, symmetrische, antraciete onderkasten, gecombineerd met de warme uitstraling van deze nieuwe houten kasten: de Bossa-lijn van Leicht Keukens.

Pina en Sybe verhuisden de afgelopen jaren een paar keer, maar hebben nu hun droomhuis gevonden. En daar moest natuurlijk ook een droomkeuken in. Met hun jarenlange ervaring in De Keukenkamer weten ze precies wat alle mogelijkheden zijn, maar dat maakt de keuze niet per se makkelijker…

Opvallen door eenvoud
‘Qua apparatuur wisten we vrij goed wat we wilden’, vertelt Pina. ‘We houden van koken en we houden van luxe, maar we zijn vooral fan van keukenapparatuur die opvalt door eenvoud. Zoals de Gaggenau-oven die juist mooi is vanwege het strakke design. En er zit een pizzasteen in. Dat was voor ons een must. We bakken graag onze eigen pizza.’

Leicht Bossa-kasten
Ze kozen verder voor de inductieplaat van BORA, de Quooker, de grote Liebherr-koelkast en de Miele-vaatwasser. Met de wijnklimaatkast van Gaggenau als een extra blikvanger in de prachtige houten kastenwand met de ‘rails’ in het eikenhout. ‘We zagen deze nieuwe Bossa-lijn kasten van Leicht Keukens tijdens een beurs in Duitsland’, zegt Pina. ‘Het was meteen duidelijk dat we die wilden hebben.’ Fraai is de hoge kast naast de ovens, die bij het openen oogt als twee kasten in één.

Hoge, diepe kasten
Daartegenover plaatsten ze het keukenblok in antraciet fenix, met een blad van hetzelfde materiaal, zodat één mooi geheel is ontstaan. Het aanrechtblad is extra diep en – zoals bij Leicht de standaard is – het korpus van de kasten is hoger dan gebruikelijk. Daardoor bieden de kasten en laden ook veel meer bergruimte.

De Bossa houten kasten tenslotte laten Pina en Sybe ook elders in het interieur terugkeren: in het tv-meubel in de woonkamer en in de kast in de badkamer.